Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

as
ashley2 - 22-12-2010 20:48:08
Geldzaken & Recht

Hoe het huurhuis opleveren?

Volgens mij hebben de buren het door de woningbouw laten doen. dat weet ik niet zeker. maar is idd. een mooi rond getal. ik dacht dat ik ergens gelezen had, dat als er geen papieren meer zijn, waarin staat hoe het huis eruit zag, dat er dan gewoon aangenomen wordt, dat het eruit zag zoals het er nu uit ziet.of heb ik dat verkeerd begrepen?
groetjes ashle=vladja schreef op woensdag 22 dec 2010, 20:31: het vervelende is, dat voor oude huurcontracten het volgende geldt:

voor alle contracten die tot en met 1 augustus 2003 zijn gesloten, geldt nog dat de huurder moet bewijzen dat hij woning heeft achtergelaten zoals hij hem heeft aangetroffen. dus als uw verhuurder een klacht heeft over hoe u de woning hebt achtergelaten, moet u deze klacht verhelpen, tenzij u kunt bewijzen dat het gebrek er voor uw komst al was.

een toilet en andere verstoppingen, slecht lopende afvoeren: huurder.

alle gaten dichten: huurder. trucje: pluggen kunnen er met een schroefje dtukje indraaien er gemakkelijk uitgetrokken worden of, als het boorgat dieper is, in de muur getikt worden en daarna afgesmeerd. doe dat afsmeren niet langer dan een dag of een paar dagen voordat de makelaar het huis opneemt. hoe langer het smeersel zit, des te makkelijker het er gedroogd (gekrompen) weer uit kan vallen. laat hem tekenen voor het accepteren van het dichten.

vloerbedekkingen (+resten) en gordijnrails (+bevestiging) verwijderen: huurder.

deuren vervangen, die in de loop van de jaren zijn kromgetrokken: verhuurder. bovendien zijn deuren van 40 jaar oud afgeschreven en aan vervanging toe. afgezaagd is een ander verhaal.

kroonsteentjes plaatsen: huurder.

vervangen van een kraanleertje (lekkende kraan): huurder. vervangen van een kraan (niet meer repareerbaar) wegens ouderdom: verhuurder.

stickers verwijderen + lijmresten: huurder.

als de keuken meer dan 20 jaar oud is, is deze afgeschreven en aan vervanging toe. als de keuken nooit vervangen is in de afgelopen 40 jaar: verhuurder.

later maak ik een brief - voor op voorhand - te zenden aan de woningbouw. daarin komt ook het behang aan de orde.

overigens is het huis van de buren verkocht of opnieuw verhuurd? hebben de buren het behang er zelf laten afhalen voor die € 1500,-- of heeft de woningbouw dat gedaan en de rekening gestuurd? en was er inderdaad al het behang afgehaald toen de nieuwe bewoners erin kwamen? ik vind die € 1500,-- zo’n raar rond bedrag. normaal worden werkzaamheden berekend à x euro per uur + btw. dan komt er nooit zo’n mooi bedrag uit.

vladja