Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

invalide
invalide - 24-12-2010 11:03:36
Computers & Telefonie

Virtuele printer die dos herkent

Ik heb ook oude win 3.11 en andere draaien en via open office van deze dos pc naar andere dus kan is het wel te printen.
daarom zit in mijn ubuntu 10.4 windows 7 combi desktop ook nog de 5¼ floppy naast de relatief nieuwe 3½ flop.
dus het kan dat je het eerst op flop zet en dan later elders gaat printen.

het voordeel van open office is dus dat alle oude versies ook door de nieuwste worden gelezen, zelfs de tablet pc met android kan ze verwerken, maar dan is er geen flop mogelijk tenzij ik een usb kabel en moeilijke verloop stukken gebruik.

maar ook het reinigen van oude 9 of 24 naalden printer van star is mogelijk.
deze kun je met de reiniging vloeistof voor de nieuwe cartridge navulling reinigen want naast de moderne cartridge kun je dus ook de naalden weer werkend krijgen, ik spuit ze na afloop wel in met een beetje wd40 en dan enkele uren laten drogen want anders kan deze in brand vliegen.

dus ook mijn oude star printers met kettting formulieren en doordruk papieren zijn nog steeds bruikbaar.
helaas is hiervoor wel een oude computer of linux nodig... dus ook de nieuwste android van google kan dankzij linux drivers wel printen en windows xp, vista en 7 niet.