Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 28-12-2010 12:25:39
Geldzaken & Recht

Elq hypotheken

Om eerst antwoord te geven op je laatste vraag: ja, dat mogen ze. je hebt niet op tijd betaald en dan mag elq meteen het dossier doorsturen. dat jij later wilt betalen hebben zij geen boodschap aan. in principe heb je namelijk al een betalingsregeling met ze gesloten door af te spreken dat je maandelijks zou betalen.

daarnaast was elq ook een geldverstrekker waar de meer risicovolle hypotheken zaten. oftewel: als je bij andere banken niet kon lenen, kon je daar vaak nog wel terecht. daarom was de rente daar ook altijd hoger. omdat zij ook weten dat ze met een risicogroep werken, houden ze de lijntjes strak.

elq ging er overigens tot voor kort wel prat op dat ze als het geld niet op tijd binnen was, ze met de wanbetaler gingen bellen of sms sturen om daar op te wijzen. doen ze dat nog steeds?

tip: zorg dat het openstaande bedrag zsm betaald is. elq is ook vrij snel met verkopen van het onderpand.