Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vanden bosch
vanden bosch - 28-12-2010 17:36:29
Geldzaken & Recht

Reisburo wil refund van de airline niet betalen

Rechtsbijstandverzekering inschakelen als u die heeft en anders een jurist/gerechtsdeurwaarder inschakelen. u heeft recht op het geld.
united airlines heeft uw reis vergoed alleen de vergoeding overgemaakt aan exit. exit mag dat geld niet behouden en moet het aan u uitbetalen. eventuele algemene voorwaarden zijn in dit geval niet van toepassing omdat het hier feitelijk een nieuwe overeenkomst betreft waarop de av geen betrekking hebben. verder komt uw vordering ook niet voort uit de reisovereenkomst, maar uit een nieuwe overeenkomst tussen u en united airlines, waarbij united airlines het geld (voor u bestemd) aan een derde (exit) heeft overgemaakt.

exit handelt op het moment te kwader trouw door het geld wat voor u bestemd is achter te houden en u kunt het geld terugvorderen op grond van ongerechtvaardigde verrijking (art 6:212bw)