Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-01-2011 12:30:44
Geldzaken & Recht

Hypotheek aflossen

Wie zijn "ze" in dit geval? oftewel: wie rekenen die € 250,--. is dat de dsb bank of de notaris die de overdracht van de woning geregeld heeft?

als het de notaris is, dan klopt dat volledig. je hypotheek is namelijk ingeschreven bij het kadaster en moet daar doorgehaald (afgemeld) worden. daar zijn kosten aan verbonden. deze kosten vallen nooit onder kosten koper omdat de koper niet kan zien en ook geen rekening hoeft te houden met het aantal hypotheken en/of beslagen die zijn ingeschreven op je woning.

als dsb deze kosten rekent, dan kan dat ook. menig bank rekent tegenwoordig administratiekosten, ook bij verkoop. een bank als de ing heeft hier ook een handje van.