Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-01-2011 17:10:17
Geldzaken & Recht

Hypotheek aflossen

Willem,
hypotheek staat gewoon ingeschreven bij het kadaster. ook als deze is afgelost blijft de inschrijving wanneer er geen nadere aktie wordt ondernemen gewoon bestaan.

het tarief dat jij gevonden hebt is overigens extreem laag. normaal gesproken wordt hiervoor minstens € 125,-- per doorhaling voor gerekend (bij meerdere hypotheken dus een veelvoud hiervan). blijkbaar had de notaris die jij hebt ingeschakeld niets anders te doen en wil hij op deze wijze werk binnen halen. overigens heb jij blijkbaar een zogenaamde losse doorhaling laten doen. oftewel: je had je huis niet verkocht of een hypotheek overgesloten.

heb je je huis verkocht, dan ben je verplicht om de doorhaling van de hypotheek te laten plaatsvinden door de notaris die ook de overdracht regelt. hetzelfde geldt ook voor een oversluiting van een hypotheek.

ik blijf er overigens nog steeds bij dat dsb gewoon zelf adminstratiekosten rekent en deze kosten staan los van de royementskosten. beide kosten zijn overigens wel, onder de gebruikelijke voorwaarden, fiscaal aftrekbaar.