Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-01-2011 12:57:36
Geldzaken & Recht

Hypotheek aflossen

Marcel75 schreef op dinsdag 4 jan 2011, 11:19: willem,
het was even zoek op hun website, maar toch gevonden. de gegevens die zij overigens vragen (recent leningoverzicht) zijn overigens overbodig. en ach ja, je hebt ook metselaars en timmerlieden die onder de kostprijs werken om aan het werk te blijven. daar heb je als consument uiteraard verder geen boodschap aan, maar je moet dan ook niet al te veel van de kwaliteit verwachten.

marcel75,

heeft niets met kwaliteit te maken, het is gewoon uitschrijven en verder niets.
een puur administratieve zaak waar alleen enkele gegevens omtrent de hypotheekakte voor moeten worden verstrekt. je bent een dief van je eigen portemonnee als je géén gebruik maakt van de goedkoopste notaris in dit soort zeer eenvoudige zaken.
de notaris vraagt aan de hand van de verstrekte gegevens bij de hypotheekbank op of uitschrijving kan plaats vinden en stuurt het positieve antwoord op naar het kadaster.
na melding aan het kadaster meld hij dit ook aan het hypotheekregister en krijg je bericht van de notaris dat uitschrijving heeft plaats gevonden.

bij mij heeft die hele procedure ongeveer 3 maanden geduurd. iets langer dan gebruikelijk door een wat trage reactie van de hypotheekbank.

met vriendelijke groet,
willem