Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 05-01-2011 18:49:17
Geldzaken & Recht

Huisaankoop

Het is vooral een geweldige truc voor de adviseur om meer provisie te kunnen schrijven. als je schoonzoon en dochter dat bedrag met gemak zelf kunnen betalen, laat ze dat dan ook doen. geleend geld kost immers geld.

de adviseur zal wel roepen dat je de rente kunt aftrekken (maar je krijgt nooit 100% terug) en je het geld nog beschikbaar hebt omdat het nog op je rekening staat. maar daar betaal je dan wel weer box 3- heffing over. dat vergeten ze vaak er bij te zeggen.

dat de maandlasten lager uitkomen als de lening hoger is, is een sprookje. des te meer je leent, des te hoger de maandelijkse betaling. dat is logisch.

mijn opa (en die heeft jaren voor een thans niet meer bestaande bank gewerkt) leerde mij altijd al: "rijk is hij die zonder schulden is" en van mijn ouders heb ik geleerd dat ik wel een lening mag aangaan, maar eigenlijk alleen om een huis te kopen. voor de rest moet je sparen. dat is vaak moeilijk, maar niet onmogelijk. en zodra je iets kunt aflossen of zelf kunt betalen, moet je vooral niet bijlenen of meer blijven lenen dan nodig is.