Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

defries
defries - 07-01-2011 20:26:54
Huishouden & Energie

Vuren planken krullen

Vurenhout is zo langzamerhand de meest inferieure houtsoort. het groeit te snel, wordt te vroeg gekapt en wordt te vochtig op de markt gebracht. als gevolg dat het meer werkt dan andere houtsoorten. de vochtigheid is belangrijk, dus, zoals al gezegd, het hout enige tijd in de omstandigheden leggen waarin het toegepast gaat worden, zodat het de vochtigheid aanneemt als toegepast. dan zal het hout ook werken, maar kan vervolgens gesorteerd verwerkt worden.
werking is verder heel afhankelijk van hoe het gezaagd is, zachte delen (verder van de kern) krimpt het meest, vandaar de opmerking eerder gemaakt om-en-om gelegd - het effect van het kromtrekken wordt dan egaler en minder storend.
achteraf zal er niets aan te doen zijn. eventueel herleggen en dan gesorteerd en inderdaad rondom iets vrij houden.
lakken zal de nerf iets op doen zetten, schuren en nogmaals lakken.