Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-01-2011 12:30:05
Geldzaken & Recht

Doorhalingsacte verplicht?

Marcel75 schreef op dinsdag 11 jan 2011, 11:59: courier,
ga toch even heel snel of de politiek in of bij het fd werken. op enige feitenkennis kan ik je bij dit topic namelijk niet betrappen, wel op tendensieuze berichten.

je laatste bijdrage getuigt namelijk van een totaal gebrek aan praktijkkennis, de voor royementen geldende voorschriften (zowel vanuit de verzekeraar als vanuit de knb) en juridische achtergrond om hier goed op te kunnen reageren.

hoe denk jij dat een dergelijke toezegging van een notaris tot stand komt? dat dat maar stilzwijgend gebeurt?

daarnaast denk jij werkelijk dat een notaris zonder die toezeggingen een hypotheekakte passeert?

daarnaast lijkt het alsof jij een stelling poneert die waarheid zou zijn, maar dat is slechts een hersenspinsel dat je niet met feiten kunt onderbouwen.

jij twijfelt gewoon aan alles wat notaris heet of daarmee te maken heeft (dat blijkt ook andere bijdragen). dat mag en staat je vrij, maar wel graag met steekhoudende argumenten en niet met dit soort bijdragen en niet steeds weer herhalen waar en wanneer je het maar kan zonder daarvoor argumenten aan te dragen. als het jou ligt wordt immers het notariaat meteen afgeschaft en afgeserveerd als oude geldverslindende mammoeten.
deze discussie tussen mensen uit verschillende beroepsgroepen levert de volgende vraag bij me op: is het wel verstandig direct een doorhalingsacte te laten maken als de hypotheek is afgelost? voor een overdracht in de verdere toekomst zal waarschijnlijk de notaris nog eens kijken of er niet toch nog weer een hypotheek of een beslag is gelegd op het pand. ik heb het idee dat er beter gewacht kan worden tot het pand daadwerkelijk verkocht is. of heb ik dat mis? overigens is mij niet duidelijk wat fd betekent, anders dan dat je er beter niet kunt werken?