Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-01-2011 18:44:30
Geldzaken & Recht

Doorhalingsacte verplicht?

A. m.b.t. : courier dinsdag 11 jan 2011, 11:48. citaat : marcel: het notariaat initieert niet maar neemt een afwachtende houding aan.
als ik een transportakte laat passeren, dan mag ik verwachten dat de notaris de nodige initiatieven ontplooit om e.e.a. goed te laten verlopen.

b. m.b.t. marcel75 dinsdag 11 jan 2011, 12:45citaat: gerrit, fd staat voor financieel dagblad. een beetje de sbs6 onder de kranten.

sbs6 is een commerciele tvzender. de vergelijking met kranten vat ik niet, tenzij tv met een huis aan huiskrant wordt vergeleken.

c. "en heb jij het huis via een erfenis gehad, dan zijn de doorhalingskosten niet fiscaal aftrekbaar."
ik zou niet weten waarom niet. de erfgenamen zijn toch getreden in de rechten en verplichtingen van de erflater? in de aangifte inkomstenbelasting wordt toch in principe het kasstelsel gehanteerd?

d. "ik heb het idee dat er beter gewacht kan worden tot het pand daadwerkelijk verkocht is. of heb ik dat mis?"
ik vind dat het raadzaam is dat terstond bij eindaflossing of te niet gaan van de reden van hypotheekverlening e.e.a. doorgehaald moet worden, mede opdat eventuele problemen zo tijdig mogelijk blijken en niet jaren later met mogelijke vervelende en tijdrovende gevolgen van dien. de hypothecaire inschrijving werkt als een beperking van het beschikkingsrecht van de eigenaar en moet niet langer bestaan dan objectief noodzakelijk is.
het zou hypotheeknemers/geldgevers sieren indien ze daartoe zelf het initatief zouden nemen en voor uitvoering zouden zorgdragen.


overigens heb ik het idee dat er onnodig wordt afgeweken van de essentie van de vraag. nu lijkt het meer op een discussie tussen de mopperende en sigarenrokende heren bij de muppetshow.