Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 13-01-2011 10:54:25
Geldzaken & Recht

Aflossing hypotheek

Lastig om dat zo op afstand even te zeggen. hoofdregels zijn wel dat je over geld op bank belasting moet betalen als over de vrijstelling komt en zit het in de stenen dan niet. daarnaast kan het zijn dat je eigen woning schuld dusdanig klein wordt, dat je ook geen eigen-woning-forfait meer hebt.

ik zou, maar dat voorzichtigheid, zeggen: laat op bank een bedrag staan dat gelijk is aan de vrijstelling voor box 3. dan heb je toch nog een redelijk bedrag achter de hand en de rest gebruik om de hypotheek af te lossen. als je gaat aflossen, moet je wel rekening houden met eventuele boeterente. per kalenderjaar mag je vaak (kan soms anders zijn) 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.