Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
leolouwers - 13-01-2011 13:30:19
Geldzaken & Recht

Aflossing hypotheek

Je moet je een paar dingen afvragen. hoeveel zou je willen aflossen en kan dit boetevrij? nu de spaarrente zo laag staat, kun je het beste aflossen op je hypotheek. als je hypotheekrente op 5,4 % staat en je kunt en mag bijvoorbeeld € 20.000,- aflossen, dan scheelt je dit € 90,- bruto per maand. bij een belastingtarief van 52 % scheelt je dit netto € 43,20 per maand.
ik zou wel een bedrag van minimaal € 20.000,- als spaarsaldo aanhouden. voelt wel zo lekker aan.
een andere mogelijkheid is om een gedeelte van je geld in een beleggingsfonds te stoppen van je eigen bank of een andere bank. kijk wel even naar het rendement van het fonds. een euro-aandelenfonds van mijn bank, die ik hiet niet met name noem, heeft mij in 3 maanden tijd een rendement van 9,67 % opgeleverd.
mocht je een gedeelte van je geld in een huisfonds van je bank willen stoppen, dan is het wel zaak om iedere dag de koers in de gaten te houden.
succes met je overweging.