Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 13-01-2011 19:38:51
Geldzaken & Recht

Aflossing hypotheek

Beste thomasfrederiks,

geld op een bankrekening laten staan tegen maximaal 2,5% rente levert gegarandeerd verlies op, daar zorgen inflatie plus vermogensbelasting van 1,2% voor. er zijn mogelijkheden om te beleggen in aandelen waarop dividend van 10% of meer wordt uitgekeerd. wat ook kan is te rade gaan bij slimme figuren die voortdurend op zoek zijn naar aandelen van bedrijven die goed presteren maar desondanks zwaar ondergewaardeerd zijn. google even op smart capital en beursbox, dan ontdek je wat ik bedoel. beleg vooral niet in aandelen die door je bank worden aangeraden, want daar is men uitsluitend geïnteresseerd in eigen belang, door particulieren zo veel mogelijk te laten handelen hetgeen iedere keer weer commissie oplevert. ook hier kan je via google gemakkelijk de goedkoopste broker vinden.
voor het overige kan ik weinig zinnigs zeggen over wat je zou moeten doen, aflossen of niet, want dan zou een wat vollediger beeld omtrent hypotheek, de voorwaarden en looptijd daarvan en je vermogenspositie bekend moeten zijn.
een aflossingsvrije hypotheek lijkt me hoe dan ook niet aanbevelenswaardig.
aan het eind van de rit zal toch het hypotheekbedrag moeten worden opgehoest en tot hoe ver dit zal lukken zal geheel afhangen van het beleggingsresultaat. dat zou wel eens lelijk kunnen tegenvallen.......