Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 14-01-2011 13:18:34
Geldzaken & Recht

Aflossing hypotheek

[quote=hipppo schreef op vrijdag 14 jan 2011, 11:42]
de opbrengst van die spaarhypotheek is toch afhankelijk van beleggingsresultaten?


nee, zoals marcel75 al schreef, een spaarhypotheek heeft te maken met sparen en een beleggingshypotheek met beleggen. als je i.p.v. een annuïteiten-hypotheek een spaarhypotheek had genomen, had je je woning ook aan het einde van de rit kunnen afbetalen, maar wel gedurende de gehele looptijd de maximale hypotheekrente-aftrek gehad. je krijg immers dezelfde rente op je spaardeel als je voor je lening betaalt. de betaalde rente is aftrekbaar, de ontvangen rente hoef je niet op te geven.

[quote=hipppo schreef op vrijdag 14 jan 2011, 11:42]
na dertig jaar zal de bank het huis opnieuw taxeren en op basis van de daaruit rollende waarde het maximale bedrag vaststellen van de hypotheek. voeg daarbij de inkomenspositie en de aftrekmogelijkheden van dat moment en wie weet wat er dan voor doemscenario tevoorschijnkomt


het huis wordt niet opnieuw getaxeerd. als het huis veel minder waard is kan het wel eens het probleem van de bank worden i.p.v. van de eigenaar. van een kale kip kun je immers niet plukken.
niemand weet wat de toekomst zal brengen, morgen kan ik wel onder een auto lopen. als je zo redeneert, dan zou je nooit een huis kunnen kopen, of wat dan ook kunnen doen.

in 1980 was het modale inkomen 15.202 euro (omgerekend), in 2008 was het modale inkomen 30.975 euro. een verdubbeling in 28 jaar tijd, ofwel een gemiddelde loonstijging van 2,5% per jaar. een schuld nu zal over 30 jaar dus relatief de helft zijn van wat het nu is, tenminste dat is nu de verwachting.

http://www.gemiddeld-inkomen.nl/inkomens-vanaf-1970.php">modale inkomens