Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 14-01-2011 16:59:51
Elektronica & TV

Wie helpt mij een mp3 speler te kiezen?

[quote=boppe1943 schreef op vrijdag 14 jan 2011, 14:35]andermaal bedankt voor de reakties. inmiddels heb ik in een biebboekje gelezen dat bij klassieke muziek op een mp3 speler de hoogte van de toegepaste bitrate (wat dat ook mag zijn) erg zwaar weegt en dat zelfs de hoogste bitrate voor menigeen onvoldoende is. bij pop-muziek zou dit nauwelijks het geval zijn. ik ga mij niet wagen aan een peperdure oplossing, die me wellicht toch niet bevalt; ik zal tijdens een lange treinreis of op vakantie genoegen nemen met pop op m'n oren. blijft de vraag: "wie helpt mij een mp3 speler te zoeken", want op dit gebied ben ik een pure maagd.

de bitrate is zeg maar het aantal stapjes waarin het oorspronkelijke geluids-signaal is opgedeeld. hoe meer stapjes, des te beter de kwaliteit, maar ook des te groter het bestand.

anyway, wat de speler aangaat, het is van veel factoren afhankelijk. gaat het om pure geluidskwaliteit, zoek dan vooral op audiofiel of audiophile.
de ipod van apple is geluidstechnisch overigens best erg goed. de andere vaak geprezen merken (en commentaren daarop) vind je op onderstaande links:

http://reviews.cnet.com/8301-12519_7-9968448-49.html">cnet reviews
http://www.amazon.com/audiophile-mp3-players/lm/r2uz961epdt76t">amazon

het blijft echter ook een kwestie van smaak. daarbij staan er ook mediaspelers tussen waarmee je video's ed. kunt afspelen en die zijn natuurlijk wel duurder door de extra mogelijkheden.

wat de hoofdtelefoon aangaat, dan komen zo een paar merken naar boven: sennheiser, agk, grado en ook wel sony. je kunt het zo duur maken als je wilt :-) ook hier weer zoeken op audiofiel natuurlijk.

http://www.besteproduct.nl/artikelen/alles_over_de_hoofdtelefoon.html">uitleg hoofdtelefoons