Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 14-01-2011 21:46:23
Geldzaken & Recht

Aflossing hypotheek

Marcel 75,

ik was inderdaad niet op de hoogte van alle ins en outs van de aflossingsvrije hypotheek, maar heb me inmiddels een beetje bijgeschoold, hetgeen me alleen maar gesterkt heeft in mijn overtuiging dat deze hypotheekvorm zeker nu geen aanbeveling meer verdient. stijgende rente, dalende huizenprijzen, een steeds zwakker wordende euro, onzekerheid m.b.t. behoud van werk en dus inkomen op niveau, de zekerheid dat na dertig jaar de renteaftrek ophoudt of, wat me waarschijnlijker lijkt, veel eerder als de volksvertegenwoordiging eindelijk het inzicht verwerft dat er duchtig gesnoeid moet worden in het subsidiƫren van mensen met zeer redelijke inkomens, allemaal zaken die mij een hypotheekvrije woning doen verkiezen boven een levenslange schuld aan een bank, die er niet voor zal terugdeinzen haar geld op te eisen als dat mogelijk is.
overigens, in 1983 ging de tilburgsche hypotheekbank op de fles vanwege het verstrekken van veel te hoge hypotheeksommen in vergelijking met de waarde van het betreffende onroerend goed.
kijk, ik weet natuurlijk ook niet tot welke hoogte de hypotheekrente nog zal stijgen, maar ik heb destijds nog mogen meemaken dat die kortstondig op 13% stond, nadat ik bij het aangaan van mijn hypotheek met 9% werd opgezadeld.
daar staat tegenover dat mijn huis sindsdien bijna vier keer zoveel waard is geworden, althans op papier.....