Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 14-01-2011 21:53:45
Elektronica & TV

Wie adviseert deze leek over aankoop mp3 speler?

[quote=boppe1943 schreef op vrijdag 14 jan 2011, 14:55]eergisteren stelde ik op dit forum de vraag wie me kon adviseren m.b.t. de aankoop van een mp3 speler, die gebruikt zou worden om klassieke muziek te beluisteren. aan de hand van antwoorden en de waarschuwing hiervoor in een biebboekje weet ik nu dat de weergave van klassieke muziek op een mp3 speler niet zo goed, zo niet "bagger" is, zoals iemand op dit forum antwoordde.


beste boppe1943, ik antwoordde ook al op de andere forum-vraag.
het probleem zit een beetje in de vraagstelling. je vraagt om een mp3-speler geschikt voor klassieke muziek. dat gaat gewoon niet lekker samen.
maar moet het wel mp3 zijn? mediaspelers kunnen tegenwoordig veel meer formaten aan als mp3, inclusief allerlei video-formaten.
bij klassieke muziek denken we allemaal aan een echte muziek-liefhebber, misschien wel iemand met een muziek-installatie thuis van 5.000 euro, en om dan een budget van 100 euro aan te geven voor een draagbare speler. dat maakt het lastig.

we kunnen je gewoon niet zo goed inschatten.
ook op pop-gebied zijn er enorme liefhebbers die zelfs 10-duizenden euro's uitgeven aan hun speakers en desnoods aan hun set-buizenversterkers.

voor 100-200 euro kun je geen top-kwaliteit verwachten, maar verdiep je alsjeblieft in de formaten. er zijn veel betere formaten als mp3 die sommige spelers ook wel kunnen afspelen. mp3 is per definitie kwaliteitsverlies en daarmee zeker geen goede keuze. dat heeft niets te maken met de speler, maar vraag dan niet om een mp3-speler, liever om een media-speler.
helaas is het wel zo dat vrijwel niemand die klassiek mooi vindt ook naar mediaspelers zoekt. je zult dus weinig informatie vinden. zoek vooral naar audiofiel.

laat je niet te veel intimideren door alle informatie. misschien is voor jou een 100 euro mp3-speler wel super geschikt. negatieve be-oordelingen kunnen ook gegeven zijn door mensen met een vermogen aan geluids-apparatuur, zeker op internet.