Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 17-01-2011 11:45:46
Geldzaken & Recht

Hypotheekrente-periode oversluiten

Ik zou eerst via de redactie een verzoek doen om je persoonlijke gegevens weg te krijgen. daarnaast spreek je via dit forum niet met de redactie van kassa, maar met vrijwillige forummers.

tja een journalist schrijft iets waarvan hij weinig tot geen verstand heeft en dus is het waar......zo werkt het dus niet. de gemiddelde journalist kan op dit punt niet meer dan een hoofdregeltje opdreunen en is zich niet bewust van de vele uitzonderingen daarop.

er moet namelijk gekeken worden of er een verschil is tussen de afgesproken rente en de rente die voor soortgelijke leningen met gelijke rentevasteperiode door die bank op dat moment worden aangeboden. het is gebruikelijk binnen bankenland om voor nieuwe klanten lagere rentes te rekenen. ga je je lopende hypotheek oversluiten dan gaan ze je lopende rente vergelijken met die "stunt"rente. is je lopende rente hoger dan die stuntrente, dan betaal je boeterente.

daarnaast rekenen de meeste banken naast boeterente ook administratiekosten.

zo kort door de bocht als de journalist meent dat het is, is het dus zeker niet. de journalist is immers geen hypotheekadviseur of heeft op enige andere wijze de nodige kennis in huis om hierover een goed standpunt over in te nemen. hij is immers journalist en als het goed is opgeleid om foutloze artikelen te schrijven.

ik ben toch wel benieuwd naar de redenering van de abn in dit geval.