Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 17-01-2011 19:58:35
Computers & Telefonie

Internetnetwerk via stopcontact

[quote=quantas schreef op maandag 17 jan 2011, 19:48]dus betekend het dat er dus 2 aparte stroomaansluitingen zijn en nee dan werkt het ook niet.

vanuit huis gaat er een kabel naar stal 1.
in de groepenkast van stal 1 is 1 groep (3 fases) geschakeld naar stal 2.

dus vanuit huis gaat geen aparte kabel naar stal 2.

vanuit stal 2 is alleen verbinding naar stal 1 mogelijk als alle verbruikers zijn uitgeschakeld.

voor alle duidelijkheid:
ik heb dit allemaal gemeten en geprobeerd met de kappen van de verdeelkasten eraf en op die manier rechtstreeks van de contactrails met krokodillenklemmen en bananenstekkers/snoeren verbinding gemaakt met de powerlan adapters.

ik wist door meten en proberen welke geleiders verbinding maakte en hoe de installatieplan in elkaar zat.

stal 2 had geen aparte stroomaansluiting, maar zat (zoals ik al aangaf) op de verdeelkast van stal 1, en stal 1 zat via een kabel aan de hoofdverdeelkast in huis aangesloten.

de situatie was dat ik wel verbinding kon krijgen van huis naar stal 1, en van stal 1 naar stal 2 met uitgeschakelde verbruikers. waarbij de powerlan in stal 1 op de dezelfde plaats was aangesloten.