Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

herrdroetker
herrdroetker - 18-01-2011 10:47:25
Computers & Telefonie

Verbieden hard geluid reclame blokken

Freunde und freundinnen,

weliswaar is dit al een oud onderwerp, maar ik kan er nog wel iets aan toevoegen. de truc met het geluidsvolume van reclameblokken is dat de geluidsenergie, die normaal verdeeld is over de volle bandbreedte van trillende lucht, wordt geconcentreerd in de bandbreedte waar het menselijk oor het gevoeligst is. dat zijn de 'eigenfrequenties' van het menselijk ook. vergelijk dat met een auto waarin opeens bij het bereiken van een snelheid van 125 km/uur van alles begint te trillen en bij 130 km/uur alles weer rustig is. de reclame komt als het ware met 126 km/uur binnen en dendert door alles heen. ga je er nu met een geluidsdrukmeter voor staan, in de hoop om aan te tonen dat de reclame veel 'harder' is, dan komt er niks uit. de reclame is niet 'harder' dan de film. hij is alleen 'optimaler' ;-) hiermee heeft de reclameindustrie de klagers nog een tijdlang mee weten af te poeieren, 'wat zeurt u nou, het is helemaal niet harder'.

het moet technisch mogelijk zijn om met een elektronische schakeling het 'optimale' geluid te herkennen en te dempen tot een door de luisteraar gewenst niveau. het kastje wat mijn voorganger digenie meldt (zie http://www.cypeurope.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=735&category_id=4&lang=&option=com_virtuemart&itemid=7">hier) zou het weleens kunnen zijn. je zou het zelfs nog mooier kunnen maken, door bij detectie van 'optimaal' geluid (dus reclame) automatisch het beeld op zwart te zetten en het geluid te dempen en zodra de film vervolgt de buis weer aan te zetten. op dezelfde manier zou ook het opnemen van een film automatisch kunnen worden onderbroken, zolang reclame duurt. dit is uiteraard niet waarop de reclameindustrie en de filmindustrie zitten te wachten ;-) ziehier de reden waarom er nog geen enkele fabrikant van televisietoestellen op het idee is gekomen om standaard een reclamedetectie in te bouwen.

gesundheit!
herrdoktoroetker