Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 18-01-2011 12:30:12
Computers & Telefonie

Verbieden hard geluid reclame blokken

[quote=herrdroetker schreef op dinsdag 18 jan 2011, 10:47]het kastje wat mijn voorganger digenie meldt (zie http://www.cypeurope.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=735&category_id=4?=&option=com_virtuemart&itemid=7">hier) zou het weleens kunnen zijn.
herrdoktoroetker

de werking van het kastje wordt als volgt omschreven
srs truvolume™ maintains a steady volume, allowing listeners to set their desired volume once to enjoy television, music and all other content without annoying volume fluctuations

dit soort regelingen werd in de jaren 70 gebruikt voor de automatische opnameregeling van cassetterecorders. wat het doet is het maximale constant houden. dit soort regelingen kan op 2 manieren gedaan worden
snel: de regeling volgt als het ware het binnenkomend geluid en regelt het naar het gewenste niveau. hiermee wordt alle dynamiek (verschil tussen hard en zacht) uit het geluid weggeregeld (compressie)

langzaam: regeling stelt zich in op hardste passage in het verleden en past daar de rest van het geluid op aan. wanneer er niet regelmatig een sterke passage (met ongeveer het zelfde volume als de vorige) langskomt, dan zal de regeling langzaam steeds meer gaan versterken, totdat het aan de uitgang van de regeling op het zelfde niveau is van het sterke signaal. wanneer er dan weer een sterk signaal langskomt, dan wordt dat zwakke signaal weer verzwakt en begint de zaak weer van vooraf aan. dat laatste wordt ademen genoemd.

zo'n apparaat werkt maar beperkt voor reclames. reclames zijn niet extra hard, maar worden continue met maximaal volume uitgezonden (geen dynamiek). er zitten geen zachte passages in (dus zoals na een snelle regeling hierboven omschreven).