Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 20-01-2011 18:13:41
Computers & Telefonie

Simlock vrij maken


@hagaman:

toch even een paar kanttekeningen bij je verhaal. een 'gemiddelde' consument moet je niet (willen) opzadelen met een jailbreak. het klinkt allemaal leuk, maar is toch meer iets voor een techneut en niet voor een digibeet. en zoals je al aangeeft, het op die manier simlock-vrij maken is alleen maar een softwarematige oplossing en dus niet 'permanent'. als een digibeet 'per ongeluk' toch een keer zijn iphone update, dan zit die persoon weer vrolijk met een toestel die voorzien is van een simlock....
verder valt het 'niet gratis kunnen installeren' best wel mee hoor. er zijn zat apps in de appstore te vinden die gratis zijn of niet méér kosten dan €0,79, dus dat is nog best te overzien.

verder is het zo dat t-mobile vanaf 1 januari dit jaar, de iphones levert zónder simlock. ook door t-mobile reeds geleverde toestellen kunnen, zonder tussenkomst van t-mobile, m.b.v. itunes en een simkaart van een andere provider, simlockvrij worden gemaakt. op internet zijn al genoeg berichten te lezen van mensen die dit inmiddels al succesvol hebben kunnen doen.

freya