Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 04-02-2011 18:23:40
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering van de tegenpartij wil niet uitbetalen op basis van ongevalanalyse

Aangetekend met ontvangstbewijs

aan de directie van
[verzekeringsmaatschappij]
[adres etc.]


[plaatsnaam], [datum brief + 2 dagen vanwege de eis in de brief]

betreft: uw dossiernr. [...], taxi met kenteken [...], eventueel nog polisnr. [...] t.n.v. [ ...]

geachte heer, mevrouw,

op [datum] heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen mijn geparkeerde auto [merk] met [kenteken] en de bij u verzekerde taxi. na de aanrijding is de taxi - zonder zich bekend te maken - doorgereden en de chauffeur heeft verderop zijn taxi geparkeerd en is uitgestapt. een getuige van deze aanrijding en de vlucht van de taxichauffeur heeft daarop de politie gebeld, temeer daar de getuige de stellige indruk had dat de taxichauffeur onder invloed van alcohol verkeerde.

de politie heeft de taxi veilig gesteld en onder hun toezicht is de taxi afgesleept en er is proces-verbaal opgemaakt. 5 dagen later is er een analyse uitgevoerd met mijn beschadigde auto erbij en daarbij is vastgesteld dat de taxi de schade aan mijn auto veroorzaakt heeft. een en ander is op papier gezet en gezonden aan de stichting procesverbaal, waarvan uw schadebehandelaar een kopie heeft ontvangen.

de schade aan mijn auto is inmiddels vastgesteld door een door uw maatschappij gezonden expert en begroot op [ca. € .... of exacte bedrag]. appeltje, eitje, dacht ik. nu wordt de schade vergoed, de politie heeft immers vastgesteld aan de hand van de getuigenverklaring en schade-analyse met de in beslag genomen taxi, dat de schade aan mijn auto veroorzaakt is door de bij u verzekerde taxi. niets is echter minder waar.

ten eerste stelt uw schadebehandelaar dat de taxichauffeur nog geen schade-aanrijdingsformulier heeft ingezonden en daarom kan er nog niet betaald worden. maar dat is een probleem tussen u en uw verzekerde, waar ik buiten sta en dan ook niets mee te maken wil hebben. dat moet u met uw verzekerde regelen en als die weigert een saf in te vullen en toe te sturen, is het aan u om maatregelen te nemen. dit is echter niet mijn probleem! u bent de wettelijk aansprakelijke verzekeraar en dient daarom de schade af te handelen, met of zonder medewerking van uw verzekerde.

ten tweede stelt uw schadebehandelaar dat zij niet de verklaring van de getuige heeft. waarom is die getuigenverklaring nog nodig? gelooft de schadebehandelaar de verklaring van beëdigde politie-ambtenaren niet? de nederlandse rechters hebben daar geen problemen mee. sterker nog, de rechter gebruikt straks diezelfde verklaring, want de politie heeft deze aanrijdingszaak (doorrijden na een aanrijding en alcohol gebruik) overgedragen aan het openbaar ministerie om vervolging tegen de taxichauffeur in te stellen.

u dient nu omgaand over te gaan tot uitbetaling van de schade, vermeerderd met de kosten geraamd op
€ 50,-- volgens art.96 lid 2 bw6 (kosten van de brief, telefoonkosten, opvragen bij stichting pv etc.). ik verwacht dat het schadebedrag + kosten uiterlijk de 10e werkdag na datum van de brief op mijn rekening [rekeningnummer] bij [de bank] t.n.v. [exacte naam rekeninghouder] is bijgeschreven.

mocht u in gebreke blijven dan overweeg ik, òf een klacht in te dienen bij het kifid en daarom is deze brief een officieel ingediende klacht bij u, òf een rechtszaak aan te spannen met het uiteraard ook het verzoek alle kosten aan u toe te wijzen. dan kunt u zelf zien hoe deze rechter denkt en oordeelt over de verklaring van beëdigde ambtenaren. als het tot een zitting komt, kan het een mooie praktijkles voor uw schadebehandelaar worden.

deze brief wordt u zowel per gewone post als aangetekende post met ontvangstbewijs gezonden.

hoogachtend,

[naam, etc.]

----------------

alle [...] vervangen door wat gevraagd wordt.

ik heb de brief er toch maar neergezet, omdat je nog geen antwoord hebt gehad op de brief, die je - met behulp van een advocaat - drie weken geleden geschreven hebt. moet niet zo'n beste brief zijn, anders had je wel wat gehoord.

als ik eerder geweten had, dat je een (advocaten)-brief geschreven had, was ik er niet aan begonnen.

vladja