Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-02-2011 22:36:52
Winkels & Webshops

Wormpje

Tar schreef op vrijdag 4 feb 2011, 21:01: eigenlijs schreef op vrijdag 4 feb 2011, 20:39:
dat kan dierenarts-parasitoloog overgaauw wel zeggen, maar het klopt niet altijd! een paar jaar geleden had ook ik kabeljauw gekocht bij ah. ik vond daarin een flinke worm van ruim 8 cm lang (geen visserslatijn!) die levendig en dus levend kronkelde. de reactie bij ah was dat ze het heel afschuwelijk vonden, maar dat het weleens meer voorkwam - en niet helemaal te voorkomen was. met de teruggebrachte vis hoefden ze niets te doen; er werd niet uitgezocht waar die vandaan kwam en de vis werd gewoon weggedaan.


hey eigenlijs,

bepaalde parasieten en/of hun eieren kunnen -onder bepaalde omstandigheden- makkelijk een etmaal -20 °c overleven...!

jammer dat u niet meteen de voedsel en waren autoriteit heeft ingeschakeld...

blijkbaar heeft o.a. ah niets geleerd, want het blijkt nog steeds voor te komen in de supermarkt. de supermarkt heeft er ook geen baat bij, want het kost hun alleen geld en een (vis)leverancier zal boos worden.

het is ronduit schandalig dat ah verder niets deed omdat, "het weleens meer voorkwam".

u heeft al kunnen lezen dat dit wormpje niet zo onschuldig is... mensen met een zwakke gezondheid kunnen ernstige complicaties krijgen.

u vroeg : hoe lang je de vis moet verhitten?

verhit vlees, vis, kip en groenten door en door; de binnenste kern moet 100 graden celsius zijn geweest en door en door gaar zijn.

http://www.vwa.nl/">voedsel en waren autoriteit

bedankt, ik zal zeker de vwa inseinen als het onverhoopt nog eens gebeurt. maar: hoe lang (indicatie, hoeveel minuten) moet het binnenste tot 100 graden celsius verhit zijn? is er een vuistregel voor, want 'door en door gaar' is pas achteraf te constateren.