Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-02-2011 03:01:46
Winkels & Webshops

Wormpje

Eigenlijs schreef op vrijdag 4 feb 2011, 22:36:
bedankt, ik zal zeker de vwa inseinen als het onverhoopt nog eens gebeurt. maar: hoe lang (indicatie, hoeveel minuten) moet het binnenste tot 100 graden celsius verhit zijn? is er een vuistregel voor, want 'door en door gaar' is pas achteraf te constateren.
geachte eigenlijs,

het gaat om het kortstondig (een seconden of 30) verhitten tot 100 graden celsius van het (verdachte) voedsel.

om zeker te zijn dat deze 100 graden celsius ook binnenin bereikt is, dient u dit binnenin het voedsel te meten met een insteekmeting, door middel van, het liefst een digitale insteekthermometer; al te te koop voor een euro of 15.

zo weet u zeker dat de temperatuur ook binnenin het voedsel hoog genoeg is geweest.

succes!


p.s.

(als u googelt op: digitale insteekthermometer vindt u verschillende producten).