Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 10-02-2011 19:36:23
Voeding & Gezondheid

Pgb en zorg voor kankerpatienten

Omdat er voorheen een pgb was neem ik aan dat uw stiefzoon een erkende zorgrelatie had. ik neem aan dat ze naar huis mocht uit het ziekenhuis. als er in een hospice of verzorgingshuis geen plaats was is dat een schrijnende situatie, deze wordt echter nog schrijnender omdat door het enkele feit van aanmelding het pgb is ingetrokken. dit is ten onrechte gebeurd.
ik zou uw stiefzoon willen adviseren om het benaderde hospice, maar ook het verzorgingshuis waar zijn vriendin op de wachtlijst zal zijn geplaatst, te vragen om een verklaring dat er geen plaats was en dat ze op een wachtlijst staat.
met deze verklaring moet u vervolgens appelleren ten opzichte van het pgb om dit alsnog te verkrijgen.
verzoek in uw appel goede nota te nemen van de data, in verband met de ingangsduur van het recht op pgb, zodat u zelfs na evt. overliijden het recht tot deze beroerde datum nog kunt claimen.
ten aanzien van een ww-uitkering voor uw stiefzoon: ontslag met toestemming moet leiden tot een ww-uitkering volgens mij. nu is het handig dat ook hierbij de zorgbehoefte van de vriendin nauwkeurig wordt omschreven, zodat blijkt dat uw stiefzoon redelijkerwijs niet kan worden aangerekend dat hij niet werkt, danwel solliciteert. zo'n omschrijving moet door huisarts of specialist wel worden gegeven indien de zorgbehoefte duidelijk en aannemelijk is gemaakt.
ik wens u, maar natuurlijk uw stiefzoon en zijn vriendin veel sterkte.