Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-02-2011 21:41:52
Huishouden & Energie

Huurwoningen.nl [edit]

Bij deze wil ik laten weten dat mij hetzelfde is overkomen. uiteraard deels mijn eigen schuld, maar ik vind toch dat er onterecht geld van mijn rekening geschreven word.

om even duidelijkheid te scheppen over de desbetreffende registratieprocedure: op het moment dat je je wil registreren worden er 3 dingen gevraagd; een naam, telefoonnummer en e-mailadres. vervolgens moet je aanvinken dat je de voorwaarden gelezen hebt en kun je je registreren. het 2de scherm dat je te zien krijgt vertelt je dat ze graag je rekeningnummer willen hebben in verband met huur. zodra je dat gedaan hebt en op 'ok' klikt krijg je een melding dat er 35 euro geïncasseerd word.

ik ben op 2 punten de fout in gegaan: ik heb de voorwaarden niet gelezen en op het moment dat er om mijn bankrekeningnr. gevraagd werd had ik na moeten gaan denken.

dit is volgens mij waar huurwoningen.nl de fout in gaat: zij verbergen 'naar mijn mening' de kosten in de kleine letters en vragen niet om mijn adres. vervolgens zijn ze niet eerlijk over de reden voor het opvragen van mijn rekeningnr. ook staat er niet in de voorwaarden dat ik geen recht heb op terugboeking, iets dat volgens de volgende brochure wel nodig is: http://www.incassomachtigen.nl/downloads/im_c.im.038_cons_brochure.pdf">brochure van incassomachtigen.nl.

mijn vraag:
- mag je kosten voor een bepaald product in de 'kleine letters' zetten.
- als mijn adres bij de desbetreffende partij niet bekend is, maak ik dan meer kans op een succesvolle terugboeking.

hier een kopie van de (volledige) voorwaarden van huurwoningen.nl (niet te zien op de registratiepagina maar via een link)

algemene voorwaarden - huurwoningen.nl
gebruiksvoorwaarden

artikel 1
door inschrijving op de website huurwoningen.nl geeft men aan akkoord te gaan met de door huurwoningen.nl opgestelde voorwaarden en geeft men expliciet toestemming voor gebruik van de ingezonden gegevens aan huurwoningen.nl voor marketingdoeleinden in de ruimste zin des woords.

artikel 2
voor betaling van uw inschrijving maakt huurwoningen.nl gebruik van automatisch incasso. automatisch incasso is een betaalwijze waarbij de verkoper van de koper toestemming krijgt om geld van zijn rekening te incasseren. aan de transactie zelf zijn voor de woningzoekende geen kosten verbonden. alle kosten zijn voor rekening van huurwoningen.nl. leadprovider bv handelt, namens huurwoningen.nl, de automatische incasso af. door op de hoogte te zijn van deze voorwaarden machtigt u leadprovider bv om de inschrijvingskosten automatisch te incasseren. bij uw inschrijving op huurwoningen.nl wordt er eenmalig een bedrag 35 euro van het door u opgegeven rekeningnummer afgeschreven. uw ip-adres wordt gelogd. bij fraude wordt er een onderzoek gestart waarbij er bij misbruik van deze website aangifte gedaan wordt.

met vriendelijke groet,

bas