Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 17-02-2011 10:24:06
Huishouden & Energie

Waarom belt draadloze bel spontaan?

[quote=mahadma schreef op donderdag 17 feb 2011, 09:23]
er zijn tegenwoordig zoveel zaken "draadloos", denk aan gsm, internet, babyfoon, en heel veel meer, en die hebben allemaal een frequentie nodig.
de "belopdracht" kan van buitenaf komen, maar evengoed vanuit uw eigen huis komen, daar zijn ook draadloze zaken (met dus ook zenders) aanwezig.
groet, mg.

gelukkig is het zo dat al die toepassingen een eigen stuk van het spectrum krijgen toegewezen. de kans dat gsm of dect telefoon zoiets veroorzaakt is daarom niet aanwezig. blijven er frequenties over waar iedereen vrij gebruik van mag maken (binnen bepaalde grenzen). volgens mij 27 en 40 mhz. mogelik zijn daar nog wat frequenties bijgekomen. om te voorkomen dat apparaten elkaar gaan beïnvloeden, bijvoorbeeld een garage die onbedoeld opengaat wanneer er gebeld wordt, sturen de zendertjes niet alleen een draaggolf uit, maar wordt dit signaal gemoduleerd met een unieke digitale code, die gekoppeld is aan de geadresseerde ontvanger. ik geloof er dus niets van dat een willekeurige zender dit probleem veroorzaakt

er zijn 2 dingen die opvallen
het gebeur 2x per dag op dezelfde tijd
het levert een ander melodietje op dan gebruikelijk

om met het tweede te beginnen, zeer waarschijnlijk wordt het melodietje bij de ontvanger ingesteld en niet bij de zender.
de deurbel zelf heeft geen notie van tijd. het is dus onwaarschijnlijk dat die op exact dezelfde tijd van de dag een signaal zal uitzenden

voor mijn gevoel ligt het probleem bij de ontvanger. mijn eerste gedachte is daarbij niet een rf-signaal (zendersignaal) maar mogelijk een stoorpuls via het lichtnet. zijn er op het tijdstip van het bellen andere apparaten die even storen. bijvoorbeeld een radio of tv die op het lichtnet zijn aangesloten?