Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pavoordf
pavoordf - 17-02-2011 11:16:44
Huishouden & Energie

Waarom belt draadloze bel spontaan?

[quote=mahadma schreef op donderdag 17 feb 2011, 10:45]in veel draadloze bellen kan je een "voordeur" muziekje (eigen frequentie) en een "achterdeur" muziekje (met ook een eigen frequentie) instellen. omdat de bel wel een "belcomando" gekregen heeft moet er ergens een signaal vandaan komen wat dit veroorzaakt. uit het niets doet de bel niets.


nog steeds wordt de melodie ingesteld op de ontvanger, die dan onderscheidt maakt tussen de verschillende bronnen. de frequentie zal niet verschillend zijn in dit geval, maar de code die overgestuurd wordt

[quote=mahadma]
maar omdat de vraag: "zijn de spookbelmomenten een verschillend moment of een op de minuut gelijk elke dag?" tot op heden niet beantwoord is, kan er moeilijk verder gezocht worden.

met het risico van weer een rode dankbaarheid vraag ik mij af of een eventuele omschakeling van hoog naar laag tarief voor de electra de oorzaak zou kunnen zijn.

volgens ts: 2x daags op dezelfde tijd
omschakeling hoog/laag-tarief lijkt mij een mogelijkheid. dit komt via lichtnet binnen. de kans is groot dat de bellenfabrikant bij het testen triggers via het lichtnet over het hoofd heeft gezien