Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 18-02-2011 15:13:37
Huishouden & Energie

Waarom belt draadloze bel spontaan?

[quote=hammond schreef op vrijdag 18 feb 2011, 13:34]je hoeft alleen maar de goede frequentie te zoeken en simsalabim uw auto staat binnen de kortste keren te koop in oost-europa.

echt niet, de frequentie is wel haast altijd gelijk maar de uitgezonden code (meestal minstens zestien bits) is verschillend en er zijn heel veel verschillende codes mogelijk met zestien bits! welke wiskundige onder ons wil dat even uitrekenen? als je daar erg bang voor bent, bij een hele dure auto bijv. open of sluit dan nooit de deur als er iemand vlakbij je staat met een aktentas o.i.d onder zijn arm, daar zit dan een ontvanger is die de code opvangt. bij sommige garagedeur openers hoef je alleen maar een tweede afstandsbediening (met externe antenne om het bereik te vergroten) in de stand "code wijzigen" in de buurt van de afstandsbediening te houden en die neemt dan dezelfde code over, dit voor als er meerdere gebruikers bijkomen. voor zover ik weet is dat echter een ander protocol dan autodeuropeners dus lukt dat niet