Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

krulstaart
krulstaart - 21-02-2011 11:05:25
Huishouden & Energie

Waarom belt draadloze bel spontaan?

Na het meedenken en de adviezen van allerlei mensen kom ik nog even terug op het geval draadloze bel. ik heb de bel overgenomen van iemand die naar een verzorgingstehuis ging en de bel dus over was. tot dan toe had hij goed gefunctioneerd, vandaar. maar terug naar de winkel kon in dit geval dus niet en een gebruiksaanwijzing is er evenmin. de bel gaat niet via het lichtnet maar op batterijen. ik heb niets aan de melodie veranderd. toen ik mijn vraag in deze rubriek stelde had er alleen de eerste dag 3 x met onbekende melodie geklonken, de dagen erna telkens op 7.00 en 23.00 uur. dat er iemand met een bel op deze zelfde frequentie of code zou zitten lijkt me daarom onwaarschijnlijk want wie staat er nu exact om 7.00 en om 23.00 uur ergens aan te bellen?
maar het antwoord van vliegenderob maakte veel duidelijk, ook in deze drukknop en geluidgever zitten 4 ministekkertjes. als ik het dus echt zat zou worden kan ik deze altijd nog verwijderen vraag is alleen kan het ook weer teruggeplaatst als het resultaat b.v. niet naar wens is? op de achterkant van de geluidgever staat alleen: s.c.i.l. model:sc-317rpower:dc/6v – 1000ma.en is ce gekeurd. omdat ik nu eerst eens wilde afwachten wat er in het weekend zou gebeuren heb ik de zaak even laten rusten. op vrijdag j.l om 23.00 uur ging het nachttarief in die bij ons voor het hele weekend geldt, toen klonk tevens het ongevraagde melodietje. zaterdag hele dag stil! zondag stil tot 21.30 uur en ditmaal niet om 23.00 uur dus verband met dag- en nachttariefmeter is er niet
maar…op maandag om 7.00 uur was “o suzanna” toch wel weer standby!
het gedrag van de bel vormt niet echt een probleem, hij belt als het nodig is met de “eigen” toon en neem ik dus verder geen maatregelen. was alleen benieuwd naar de oorzaak.
nogmaals iedereen bedankt die de moeite heeft genomen om te reageren!