Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
dacanda - 24-02-2011 21:03:16
Geldzaken & Recht

Hoe te hanelen met de eon??

@ladydaisy,

toch moet ik hierop een aanvulling op geven. het is niet bij elke leverancier dat de afrekening binnen drie maanden wordt gedaan. toen ik ben overgestapt naar de united consumers is dit niet gebeurt. en toen ik van de e.on naar energie direct ben gegaan is dit ook niet gebeurt. beide leverancier gaven aan dat de jaarafrekening pas een jaar na aanvang van het contract werd geleverd anders zou er geen realistisch beeld geschetst worden bij het energieverbruik. de e.on is de enige die het doet. hierover zijn meerdere klachten te bevinden dat een heleboel ex- klanten van de e.on dit hebben meegemaakt. de e.on geeft dan doodleuk aan dat in de winterperiode 80% van het energieverbruik wordt gebruikt. als je dat weet dan hou je daar rekening mee. in plaats van alle klanten op kosten te jagen? lijkt mij meer dan logisch.
inmiddels heeft de deurwaarder ons gelijk gegeven en gaan zelf actie ondernemen in dit verhaal. rechtsbijstand heeft aangegeven dat men hierin geen actie kan gaan ondernemen aangezien het bedrag erg laag is en de kosten hoger zijn voor het beroep dan de daadwerkelijke rekening.
daarnaast was de e.on niet aangesloten bij de geschillen commissie in het jaar dat er heel veel mis is gegaan(2009) en er veel klachten bij de e.on zijn binnengestroomd.
het laatste blijft mij toch nog steeds en achterdochtig. dit heeft de deurwaarder ook beaamd.
het kan dan zo maar uitkomen dat wij toch in ons recht staan en dat wij gelijk hebben. uiteindelijk zullen de kosten zoals berekend door de deurwaarder uitkomen tot 100 euro i.p.v. 1500 euro. lijkt me toch een erg groot verschil!