Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 05-03-2011 17:33:25
Garantie & Verzekeringen

Annuleringsverzekering en reisgenoten

Ps,

ter verduidelijking:

ik check dit altijd even af vóór we op vakantie gaan met de desbetreffende maatschappij:

beste mensen, graag wil ik bij jullie een doorl.reisverz.+annuleringsverz. afsluiten, maar ... wij gaan altijd gezamenlijk met een bevriend echtpaar op vakantie. op boekingsformulier staan dus 4 namen. het andere stel is elders verzekerd. mocht zich nu bij hen een voorval voordoen waardoor zij van hun ann.verz. gebruik moeten maken, kunnen wij dan een beroep op de bij jullie afgesloten polis doen. wij gaan dan namelijk niet alleen op vakantie of zetten alleen de reis voort (zoals u misschien kunt begrijpen).
volgens mij kan ik aanspraak maken op de ann.verz. als mijn reisgenoten vanwege een verzekerde gebeurtenis op hun polis de reis voortijdig moeten annuleren of voortijdig moeten beëindigen, indien: - de getroffen reisgenoot een eigen ann.verz. heeft en - de gebeurtenis van de getroffen reisgenoot onder de dekking van zijn/haar verz. valt en zijn/haar verz. geen vergoeding verleent voor ons en - de getroffen reisgenoot en wij samen heen en terug reizen. heb ik dit juist?

het antwoord staat hierboven (16.36 uur) en we hebben dus inderdaad de vergoeding gekregen.