Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 08-03-2011 20:58:32
Geldzaken & Recht

Geldigheid testament

Of je testament verandert moet worden ligt aan de inhoud van het testament. je ex man erft, tenzij in het testament anders is bepaald, niet meer van je omdat je gescheiden bent. let wel: dat kan dus anders zijn, maar is afhankelijk van de letterlijke tekst van je testament.

het meest raadzame is toch wel om minstens het testament te laten herroepen. daarvoor moet je wel langs de notaris. de kosten voor een herroeping hoeven niet meer dan € 175,-- te bedragen. wil je toch iets meer regelen, bijvoorbeeld een zogenaamde prive-clausule voor je kinderen om te voorkomen dat de koude kant ooit met een deel van je erfenis er van tussen zou kunnen gaan, dan zou dat in mijn ogen voor ongeveer € 350,-- te regelen moeten zijn.

op naar de notaris dus.