Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-03-2011 13:10:05
Voeding & Gezondheid

Brillendoekjes

Voor het dagelijks reinigen van kunststof brillenglazen kunt u het beste een microvezeldoekje gebruiken, deze zijn bij elke opticien verkrijgbaar. is het microvezeldoekje vuil dan kan het in de wasmachine gewassen worden maar gebruik dan geen wasverzachter, dit bevat een olie die het doekje vet maakt en daardoor niet meer goed reinigt.
daarnaast heeft elke opticien wel de brilspray liggen waarin een zuurvrij schoonmaakmiddel zit dat geschikt is voor uw brillenglazen.
is de bril echt vuil dan kunt u het beste water op kamertemeratuur gebruiken met een beetje zeep.
is het water te heet dan kan het brillenglas teveel uitzetten waardoor er barstjes in de ontspiegeling kunnen ontstaan.
pas ook op met afwasmiddel. in afwasmiddel zit vaak citroenzuur wat uw vaat mooi schoonmaakt maar het kan de coating op uw glazen wel aantasten.
het meeste keuken-, toilet- en zakdoekpapier bevatten houtvezels, ook deze kunnen kleine beschadigingen aanbrengen aan de coating op uw glazen.
bij het gebruik van een ultrasoonbadje trilt al het vuil uit de randen van het montuur, maar het oppervlak van de glazen wordt hierdoor niet extra goed gereinigd zoals door enkelen hier gesuggereerd word.