Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 09-03-2011 14:24:17
Geldzaken & Recht

Geldigheid testament

Mebo,
waarom zou een telefonisch advies gratis zijn en een advies op kantoor niet? mag de notaris dat altijd nog even zelf bepalen of hij wel of niet een nota stuurt? een telefonisch consult bij een huisarts kost bijvoorbeeld ook wel wat hoor, maar dat zie je nooit.

daarnaast kun je gewoon praktisch gezien niet telefonisch even een advies geven over de werking van een testament anders dan: "maak een afspraak en we kijken er naar." je kunt van een automonteur immers ook niet verwachten dat hij over de telefoon een diagnose kan stellen over de staat van je automotor?

zoals ik al heb aangeven zit er een groot verschil tussen alleen maar een herroeping of een uitgebreider testament. op de goedkoopste notaris staan echter niet de tarieven voor een herroeping maar voor een iets uitgebreider testament. let daarnaast ook nog even op dat menig "goedkope" notaris zwaar uitgeklede tarieven op die site zet. zodra je daar om mee om de tafel gaat zitten zul je zien dat je voor, in mijn ogen, zeer gebruikelijke zaken extra moet betalen. "bij plussen" noemen ze dat dan in de wandelgangen.

daarnaast betreft het lang niet altijd dezelfde dienst. er zijn notarissen die werken volgens het: "u vraagt, ik draai"-principe en er zijn notarissen die werken volgens het: 'u vraagt, ik denk mee en door"-principe. de eerste zullen soms goedkoper zijn, maar dan krijg je alleen maar wat je zelf hebt aangegeven. de laatste zullen zelf ook met voorstellen aankomen en op die manier een juridisch maatpak voor je maken.