Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 09-03-2011 14:52:46
Geldzaken & Recht

Geldigheid testament

Mebo,
maar hoe weet jij of jij het goede en complete advies hebt gekregen of dat de notaris alleen maar gedaan heeft wat jij hem opgedragen hebt? als je roept: "ik wil mijn testament herroepen" en de notaris doet dat braaf/slaafs dan zullen de directe kosten inderdaad niet zo hoog zijn. de narigheid komt vanzelf al je overleden bent.

uit eigen ervaring weet ik de meeste mensen/vrijwel iedereen na een echtscheiding toch wel iets meer geregeld willen hebben dan alleen maar een herroeping. wat te denken van het uitsluiten van de mogelijkheid dat de ex via een achterdeur (namelijk de kinderen) alsnog een deel van jouw erfenis in handen zou krijgen.

ik mag overigens ook wel voor de inhoud van jouw testament en het voor jou kunnen overzien van de gevolgen van je testament en de gemaakte keuzes dat je vooraf een bespreking bij de (kandidaat-)notaris aan tafel hebt gehad, er een gedegen toelichting bij het ontwerp van het testament zat en alles voor de ondertekening niet alleen is voorgelezen, maar nogmaals alle mogelijke scenario's besproken zijn. anders vrees ik toch voor je dat goedkoop duurkoop zal blijken te zijn.