Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 10-03-2011 09:54:56
Geldzaken & Recht

Geldigheid testament

Shine,
het juridisch loket is helaas over het algemeen niet zo opgeleid dat zij mijn opmerking van gisteravond 19.53 uur ook zouden opmerken. daarnaast kunnen zij een herroeping niet regelen.

de doehetzelfnotaris is mij (helaas) ook bekend. ook daarvoor geldt: "u vraagt, wij draaien" en dus niet het in mijn ogen veel betere principe dat een notaris je moet voorlichten over alle mogelijkheden en gevolgen van je keuzes. want waarom denk jij beter te zijn in het opstellen van een testament dan de notaris zelf? ik ga bijvoorbeeld ook niet aan mijn auto sleutelen omdat het goedkoper is dan bij de vakman. laat de vakman dat maar doen. dan mag ik er van uit gaan dat het goed is. is het niet goed, dan kan ik de vakman aanspreken.

de overige verwijzingen die je geeft, met alle respect overigens, bevatten ook alleen zeer algemene informatie en kunnen omwille van de leesbaarheid van een artikel nooit op maat geschreven worden. daarvoor zul je toch met een specialist om tafel moeten.

de meeste notarissen rekenen inderdaad niets voor een half uur bespreken. maar alleen als daar een opdracht uit voort vloeit. een (kandidaat-)notaris kan immers niet bijvoorbeeld 8 gratis besprekingen op een dag gaan doen en dan ook nog het licht en de verwarming laten branden. tja, marktwerking he. daar heeft het nederlandse volk in de jaren '90 van de vorige eeuw zelf voor gekozen.

mario,
zie ook mijn uitleg van gisteravond 19.53 uur. een ex kan altijd nog via de kinderen meedelen in jouw erfenis. en dat is te voorkomen met een goed testament.

lucia,
mijn (herhaalde) dringende advies: ga niet af op de goedkoopste notaris, maar waag er wat tijd aan en bel wat notarissen bij je in de buurt. de tarieven op de goedkoopste notaris zijn vaak achterhaald en alleen voor uitgebreidere testamenten. als je alleen maar wilt herroepen ben je in de regel minder geld kwijt.