Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shine - 13-03-2011 09:44:44
Geldzaken & Recht

Geldigheid testament

@marcel:

mijn verwijzingen zijn gegeven zodat ts zich meer kan inlezen en algemene antwoorden krijgt op haar algemene vragen mbt erfrecht (erven stiefkinderen, expartner wel/niet, wanneer etc. etc). algemene basisinfo+kennis is belangrijk om van daaruit meer en beter voor jezelf te kunnen bepalen welke stappen je kunt/moet ondernemen. ietwat beslagen ten ijs komen acht ik van belang.
t.a.v. de doehetzelf notaris: als je je bestaande testament wilt herroepen, dan volstaat deze site prima.
middels de aangereikte links (info om zich wat in te lezen) kan ts bepalen of dat voor haar, gezien haar situatie, zal volstaan.

[quote]de meeste notarissen rekenen inderdaad niets voor een half uur bespreken.maar alleen als daar een opdracht uit voort vloeit.
mijn ervaring is anders.
heb bij 2 verschillende notarissen 30 minuten gratis consult gehad, zonder dat daar uiteindelijk een opdracht uit voortvloeide.

@ts:
middels het maken van slechts een briefje (of verscheuren van het testament) waarin u aangeeft dat het testament niet meer rechtsgeldig is volstaat idd niet. een testament kan alleen via het officiele kanaal (notaris) herroepen/aangepast/gewijzigd/ongeldig gemaakt worden.