Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 13-03-2011 13:47:19
Geldzaken & Recht

Geldigheid testament

Shine,
ik zeg ook niet dat die verwijzigen an sich niet goed zouden zijn, maar kijk nog eens naar de door mij aangetoonde achterdeur waardoor een ex via de kinderen zou kunnen mee erven in jouw nalatenschap. die wordt in de algemene informatie niet genoemd omdat het aardig ingewikkeld is. de oplossing hiervoor is al helemaal niet in het algemeen uit te leggen omdat het aan juristen amper uit te leggen is.

voor wat betreft de gratis besprekingen. daarvan weet ik ook dat er notarissen zijn die dat nog gratis doen. dit is echter een uitstervend verschijnsel. het is heel simpel commercieel niet te verkopen dat je voor niets werkt. een notaris geeft immers in dat half uurtje wel een advies op basis van kennis die hij verkregen heeft door opleidingen te volgen die hij wel heeft moeten betalen. gratis kennis weggeven, terwijl jij er voor betaald hebt zal binnenkort (en dat kan ruim zijn, zeg 10 jaar) tot het verleden behoren. jij hebt dus tot nu toe mazzel gehad.

daarnaast ben ik het wel met je eens dat met een herroeping in elk geval je oude testament uit de wereld helpt. daarmee haal je echter de wettelijke regeling binnen en die is nu eenmaal niet altijd zaligmakend. en daar wijst, in mijn ogen, de doe-het-zelfnotaris veel te weinig op. ook laat de gamma-notaris veel kansen liggen om andere, beter bij jouw situatie passende, oplossingen aan te dragen. jij moet immers de keuzes maken.