Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 13-03-2011 17:43:50
Geldzaken & Recht

Geldigheid testament

Lucia,
tja, de wetgever heeft gedacht er bij de wijziging van het erfrecht een oplossing voor te geven, maar tot op de dag van vandaag lopen er rechtszaken over de uitleg van een testament. en de vraag is dan steeds: erft de ex nou wel of niet meer mee? het is helaas een hardnekkig misverstand dat door een scheiding een testament automatisch zijn werking verloren heeft. dat is dus helemaal afhankelijk van de inhoud van het testament.

niet voor roepen notarissen dat je eigenlijk eens in de 5 jaar naar je testament moet laten kijken, maar vooral als je gescheiden bent. maar ja, zolang "de nederlander" van mening is dat dat alleen maar geroepen wordt om de kas van de notaris te spekken en vervolgens als het mis gaat ook nog een keer de notaris de schuld te geven omdat die niet eerder aan de bel heeft getrokken, zullen de meeste mensen deze situatie niet goed onderkennen en dus gaat het dan mis.

jij bent in elk geval zo wijs om in elk geval de vraag te stellen en daar achteraan te gaan. succes!