Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-03-2011 10:17:51
Geldzaken & Recht

Strafport op portbetaald enveloppe

De motormuis schreef op vrijdag 18 mrt 2011, 10:09: dat kan inderdaad. als nl een van de postbodes, of tegenwoordig veel huisvrouwen, wat dienstenveloppen mee naar huis heeft genomen en die dan zelf gebruikt om post mee te versturen dan is er dus eigenlijk niet betaald voor het versturen van die post.want port betaald behoort in grotere partijen verstuurd te worden via ander kanaal dan nu dan gebeurt.want vermoedelijk gaat nu dus die losse envelop in de brievenbus. en dan komt er bij steeksproef gewijze controle uit dat deze envelop dus geen deel uit maak van een grotere zending en dan wie die alsnog beport.maar een tip voor u. het kan zijn dat u nog eenmaal een herrinnering ontvangt, maar daarna gebeurt er niets meer. dus als u het er niet
mee eens bent omdat u vindt dat u ten onrechte een strafport kaart ontvangen heeft, gewoon niet betalen.
groeten.


nu was ik inderdaad niet van plan om de €1,38 te gaan betalen (principieel). de post is van een bedrijf gekomen dat ook de porto heeft betaald, ik kan alleen niet bewijzen of de tnt nu wel of niet de enveloppe in een postbus heeft gevonden. ik heb het idee dat de bewijslast dat mijn port betaald enveloppe gratis bezorgd zou moeten worden bij mij ligt. de arrogantie van de tnt weer ten top; wij plakken een stickertje (dat kan mijn neefje van 5 ook) en dan moet de ontvanger maar lappen zonder bewijs dat de strafport terecht is of überhaupt een reden voor strafport.