Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-03-2011 11:36:09
Huishouden & Energie

Huurwoningen.nl [edit]

Ekremers schreef op woensdag 23 mrt 2011, 10:49: ik heb dezelfde fout begaan en ook bij mij is €35 geincasseerd.

in de reactie van basti@@n staat het eigenlijk al beschreven: ik ben dus akkoord gegaan met algemene voorwaarden waarin deze kosten verborgen zijn. dat is mijn fout. maar mijns inziens gaat huurwoningen.nl op deze punten in de fout:

-mijn rekeningnummer is op een misleidende manier verkregen.
nee, dat hebben ze niet. in de algemene voorwaarden, die u als 'gelezen' heeft aangeklikt, staat dat er inschrijfgeld zal worden geïnt. als u dus had gelezen, had u dat geweten. dat zij vragen naar het rekeningnummer waar de huur in de toekomst zal worden afgeschreven is niet misleidend. zo hebben zij gelijk uw gegevens voor mogelijke verhuur van een woning. er staat nergens dat deze rekening enkel zal worden gebruikt om huur van af te schrijven. dat is het verschil in bewoording.
ekremers schreef op woensdag 23 mrt 2011, 10:49: -de incasso is ongeldig: ze hebben een schriftelijke handtekening nodig. (zie bijv. http://www.incassomachtigen.nl/consument/pages/veelgesteldevragen.aspx)
deze handtekening hebben ze niet, en het bedrag is dus altijd via de bank terug te boeken d.m.v. een "melding onterechte incasso".
zoals u zelf hieronder al aangeeft, klopt dit niet, een vinkje naast de algemene vorwaarden waarin wordt uitgelegd dat € 35,- inschrijfgeld zal worden afgeschreven is genoeg.
ekremers schreef op woensdag 23 mrt 2011, 10:49: ik zit er dus aan te denken om het terug te boeken, maar wel ben ik dus akkoord gegaan met voorwaarden waar deze kosten instaan. dit "vinkje" schijnt tegenwoordig rechtsgeldig te zijn. als ik het bedrag terugboek, kan huurwoningen.nl me dan iets maken?
ja, u kunt brieven met incassokosten krijgen. en dan staan zij in uw recht. zie die € 35,- als leergeld, altijd goed de voorwaarden lezen voor je ergens mee akkoord gaat!