Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 05-04-2011 08:39:07
Geldzaken & Recht

Verklaring van erfrecht

Motor,
ook als er wel een testament was geweest willen ze een verklaring van erfrecht hebben. wie zegt de bank immers of de kinderen/erfgenamen de nalatenschap wel aanvaardt hebben? misschien zijn er wel erfgenamen die verworpen hebben. of is er later nog een ander testament opgesteld.

die € 500,-- klinkt mij overigens voor 5 kinderen niet zo vreemd in oren. daar komen dan inderdaad nog wel de kosten van de gemeente bij. de notaris moet bij de gemeente opvragen wie de afstammelingen van je vader zijn. en dat moet nog vaak in het oude archief opgezocht worden. de leges daarvan verschillen per gemeente. in amsterdam werkt men met een behoorlijk kwartiertarief terwijl in kleinere gemeenten daar hooguit € 15,-- voor wordt gerekend.

al met al dus € 100,-- per persoon voor een verklaring van erfrecht waarin, zoals vladja ook al aangaf, ook de zogenaamde boedelvolmacht is geregeld (daarmee kan 1 van de erfgenamen alles regelen) vind ik dus nog wel meevallen. de verklaring van erfrecht kun je ook nodig hebben als er bijvoorbeeld nog een verzekering tot uitkering moet komen of bij het doen van een belastingaangifte.