Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-04-2011 14:57:39
Computers & Telefonie

Garantie laptop 3 dagen verlopen

Audb schreef op vrijdag 8 apr 2011, 14:15:

meer informatie over uw recht op een deugdelijk product (wettelijke garantie)

dit is echter informatie van de overheid!

kan wel wezen, maar in de wetboeken heeft de overheid wel iets anders bepaald.
daarbij komt ook nog dat op de teksten van consuwijzer (waar jouw tekst vandaan komt) geen rechten aan ontleent mogen worden en men doorverwijst naar de wetboeken.

in de wetboeken is bepaald dat ook gedurende de langere periode het product aan de koopovereenkomst moet voldoen.

die 2 jaar aansprakelijkheid van de verkopende partij voor ieder gebrek is niet door de nederlandse wetgever overgenomen, maar vervangen door de regel dat het product gedurende een langere periode aan de koopovereenkomst moet voldoen. dus in nederland is niet de regel van toepassing dat de verkopende partij gedurende 2 jaar na aankoop aansprakelijk is voor ieder gebrek, en ook niet dat de verkopende partij gedurende een langere periode aansprakelijk is voor ieder gebrek. dus ook niet: dat de verkopende partij gedurende de gemiddelde levensduur aansprakelijk is voor ieder gebrek die niet door de consument zelf veroorzaakt is.

ook is het niet waar dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee moet gaan.

audb schreef op vrijdag 8 apr 2011, 14:15: daarin staat namelijk dat u recht hebt op een product van goede kwaliteit. in nederland wordt de wettelijke garantie ook wel 'het wettelijk recht op een deugdelijk product' genoemd. hoe lang u dat wettelijk recht hebt, hangt af van het product dat u koopt. u moet het product bijvoorbeeld een bepaalde tijd normaal kunnen gebruiken.
is een leugen.
alle wetgeving en regelgeving is in de wetboeken vastgelegd.
de bovenstaande quote is niet opgenomen in de wetboeken.