Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-04-2011 20:38:59
Computers & Telefonie

Garantie laptop 3 dagen verlopen

Aan de ene kant heb je de fabrikanten en winkelieren die zich netjes aan de nederlandse wetboeken houden.
aan de andere kant heb je de consumentenorganisaties die het allemaal lastig vinden voor de consument en niet eens zijn met de regels die de fabrikanten en winkelieren hanteren. zij gaan er tegenin.

neem als voorbeeld dat zij vinden dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee moet gaan.
zij gaan niet akkoord met dat de fabrikanten en winkelieren alleen gedurende de garantieperiode kosteloze reparatie of vervanging geven. zij vinden die periode veel te kort.

het probleem is echter dat de meningen van die organisaties als wet gezien worden.
dus de uitspraken van die organisaties wordt bestempeld als het consumentenrecht, waar de winkelieren en fabrikanten weer niets van willen weten.

ik ben zelf die materie gaan induiken en ook alles bestudeerd.

kijk, ik weet ook wel dat het voor een leek ontzettend moeilijk is.
neem nu bijvoorbeeld de kwaliteit en levensduur van een bepaald product. tussen de verschillende types en merken kunnen zeer grote verschillen zitten. iets wat die consumentenorganisaties onacceptabel en behoorlijk onoverzichtelijk vinden voor de consumenten. zij willen dat voor één productsoort precies de dezelfde kwaliteit en levensduur geldt, dus die levensduurtabellen.
in theorie mooi bedacht, alleen in de praktijk nooit uitvoerbaar.
dus moeten zij hun theoretische meningen niet als wet en recht doordrukken.
dat een laptop 5 jaar probleemloos mee moet gaan en dat voor de consument voor de computer geen 3 jaar economische levensduur moet gelden, maar 5 jaar, is geen enkele wet en recht die dat bepaald heeft, maar puur de consumentenbond die dat bepaald heeft.

dus men gaat op de uitspraken en meningen van de consumentenbond en andere consumentenorganisaties het "consumentenrecht" baseren.
dat neem ik echt niet serieus.
het neemt nu van die belachelijke vormen aan, dat sommige rechters die organisaties napraten.
dus van die organisaties en van sommige rechters (ik ben zowiezo één uitspraak tegengekomen) dat je van de goedkoopste accuboormachine van de gamma precies dezelfde kwaliteit en levensduur mag en kunt verwachten als van de duurste makita of dewalt. die gasten kun je toch niet serieus nemen!

het is al eerder gezegd: dat als er niets in de koopovereenkomst is vastgelegd van een bepaalde garantie, uitsluiting van gebrek of bepaalde levensduur waarin een product probleemloos mee zal gaan, dat je dan alleen mag terugvallen op de gemiddelde levensduur.
dat zeggen die vervloekte organisaties er niet bij!!!!
dat laten zij weg.

zij maken misbruik van dat de leek niet veel van de wetgeving weet en zij kennen de consument meer rechten toe dan wat de consument op grond van de wetboeken heeft, en niet ik, zoals sommige hier beweren (en ook ergens anders.)