Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-04-2011 17:02:34
Computers & Telefonie

Garantie laptop 3 dagen verlopen

Tp schreef op zondag 10 apr 2011, 16:45: kansloos....

wat jij niet wilt snappen is dat de teksten van consuwijzer niet gebaseerd zijn op de wetboeken, maar op de uitspraken van de consumentenorganisaties.

ook ik geef het op....was je vroeger op school ook zo? iedeereen heeft ongelijk, inclusief de juf/meester, behalve kleine ikbenikje....



laat ik het anders zeggen:

de consumentenorganisaties zijn het totaal niet eens met de winkelieren en fabrikanten en geven hun eigen mening en visie.
veel mensen nemen dat als recht aan.
dan komt consuwijzer.
en laat daar nu precies datgene staan wat de consumentenorganisaties steeds roepen.
ook dat wordt voor waar aangenomen.

de winkelieren en fabrikanten houden zich daar niet aan, maar houden alleen aan de lettertjes van de wetboeken aan.
dus staan zij in hun recht, maar worden bestempeld als oplichters, enz.

het probleem is dat bij geschillen alleen naar de consument gekeken wordt, en ook nog hoe ervoor gezorgd kan worden dat de consument geen kosten heeft.
daar ben ik het totaal niet mee eens, omdat bij geschillen twee partijen zijn.

ik vind het best dat de overheid via een website op een vereenvoudige tekst de consument beter kan voorlichten, maar dan moeten die teksten wel gebaseerd zijn op de wetboeken en niet op de uitspraken van de consumentenorganisaties.

het probleem is dat de consumentenorganisaties niet de consument voorlichten, maar ten koste van alles de consument gelijk wilt geven.
men is echt aan het doorschieten.