Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-04-2011 17:19:46
Computers & Telefonie

Garantie laptop 3 dagen verlopen

Tp schreef op zondag 10 apr 2011, 17:09: afterburner;

"daar ben ik het totaal niet mee eens, omdat bij geschillen twee partijen zijn."

wat jouw mening is doet niet terzake, als je het ergens niet mee eens bent, stap je maar naar de rechter. verder dient ieder, en jij ook..., zich gewoon aan de wet te houden, of je dat nou leuk vindt of niet...

kansloos dus....

nu zeg je het zelf: dienen zich aan de wet te houden.
dus moet men aan de wetboeken houden en aan niets anders, omdat de gehele regelgeving in de wetboeken zijn opgenomen.

misschien ben je even vergeten dat bij problemen belangrijk is wat de uitspraken van de fabrikant en winkelier zijn geweest.
dus als op een laptop 1 jaar garantie zit en de fabrikant en winkelier geen uitspraak hebben gedaan dat een laptop zonder problemen 5 jaar mee moet gaan en dat de fabrikanten in het algemeen aangeven dat de economische levensduur 3 jaar is, kun je niet zomaar zeggen dat de economische levensduur van een laptop 5 jaar behoort te zijn, omdat de consumentenbond dat zegt.

ook ben je even vergeten dat alleen op het moment dat in de koopovereenkomst niets vermeldt staat over een garantieperiode of een bepaalde levensduur van het product, dat je dan alleen van die gemiddelde levensduur uit mag gaan.

dat vergeten veel consumentenorganisaties en ook consuwijzer wel even te vermelden.

kijk je op de site van consuwijzer en op de site van consumentenautoriteit (beide van de overheid) dan staan daar wel totaal verschillende zaken.

op de site van consumentenautoriteit:

producten hebben bij normaal gebruik een gemiddelde levensduur. u kunt bij de fabrikant of importeur navragen hoe lang het product mee hoort te gaan bij normaal gebruik.

als de fabrikanten dat opgeven, moeten zij zich daar ook aan houden.
echter als men dat niet opgeeft, maar wel een garantieperiode, dan is alleen de garantieperiode van toepassing en niets anders, met daarbij de uitspraken van de fabrikant of winkelier.
wat ik hier schrijf is volledig volgens de europese richtlijn en de nederlandse wetboeken.