Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-04-2011 22:32:24
Voeding & Gezondheid

Betalen van koekjes

Niet betalen zou ik zeggen, zijn ze nou helemaal van de pot gerukt? ongeacht of er iets is aangekruist, door u of door de instelling, dit mag toch helemaal niet?

kijk maar eens op de website van de sp, bij het thema zorg, en dan welzijn / awbz.. een beetje grasduinen, moet je zien wat ik tegenkwam. lijkt me dat dit voor zich spreekt, en ik zou zeggen: een mailtje naar de sp om dit voorbeeld toe te laten voegen aan een al veel te lange lijst.

quote: 17-02-2011 • sp-kamerlid renske leijten presenteert vandaag een aanvalsplan om een einde te maken aan het uitmelken van bewoners van zorginstellingen. bij de sp zijn uit het hele land voorbeelden gemeld van bewoners van ouderen- en gehandicapteninstellingen die een rekening kregen gepresenteerd voor zaken waar ze helemaal niet voor hoeven of zouden hoeven te betalen. het onderzoek van de nederlandse zorgautoriteit dat vandaag verscheen bevestigt dat beeld.

leijten: ‘als zaken in rekening worden gebracht die al betaald zijn uit awbz-premies, is dit keiharde fraude door de zorginstelling. maar ook een factuur voor een bezoek van de glazenwasser in de instelling of zoiets kleins als een koekje bij de koffie vind ik getuigen van een beschamende boekhoudersmentaliteit.’ leijten heeft een debat aangevraagd met de staatssecretarissen van volksgezondheid en justitie.

leijten is geschrokken van de lange lijst met zaken die aan bewoners van zorginstellingen in rekening worden gebracht. ‘je kan het zo gek niet bedenken of bewoners moeten ervoor betalen. er worden rekeningen geschreven voor zaken als een douchebeurt, het gebruik van washandjes, een glas melk bij de maaltijd of vage zaken als ‘woon- en leefklimaat. ook ontvangen bewoners rekeningen voor ‘vrijwillige bijdragen’, die niet vrijwillig blijken te zijn. verder worden idioot hoge administratiekosten in rekening gebracht.’
einde quote

er staat nog wel meer, maar dat moet ieder die belangstelling heeft zelf daar maar verder lezen. ik ga hier verder geen reclame maken voor de ene of de andere partij, maar de sp heeft hier wel een punt, en zet dit helder neer, én heeft een debat aangevraagd. uit het artikel is mij niet duidelijk of dit al geweest is, zou in maart zijn?, of uitgesteld is, en wat de actuele stand van zaken hier is.

sterkte!